Sjekker du datasystemene dine for sårbarheter?

25. juli 2018 | Lena M.

Det viser seg at en sårbarhetsskanning kan utgjøre store forskjeller når det kommer til sikring av datasystemer. Vi forklarer litt om hva det er og hvorfor du bør utføre jevnlige analyser.

En sårbarhetsskanner er et program som utfører den diagnostiske fasen av en sårbarhetsanalyse. Disse sårbarhetene kan være sikkerhetshull i en datamaskin, en server, et nettverk eller kommunikasjonsinfrastruktur. En sårbarhetsanalyse kan også definere, identifisere og klassifisere sårbarheter og effektiviteten av foreslåtte tiltak, eller vurdere hvor godt de fungerer etter at de er tatt i bruk.

Disse sårbarhetsskannerne er avhengige av en database som inneholder informasjon som kreves for å sjekke for sikkerhetshull. Denne informasjonen benytter så skanneren for å utnytte de ulike sikkerhetsproblemene som oppdages. Det er dette vi kaller for etisk hacking.

Vi satte opp en server for å teste ut en av disse sikkerhetsskannerne, og vi fikk et forbløffende resultat. Det skal sies at vi satte opp svært få begrensninger på serveren slik at vi kunne få en detaljert gjennomgang av de ulike svakhetene og se om de samsvarte med de som vi visste var der. Og det kan du trygt si at de gjorde.

Nå var vi klar over hvilke svakheter programmet ville oppdage, men vet du status på systemene i virksomheten din? Vi anbefaler at systemene sjekkes jevnlig for sårbarheter og svakheter mot de siste sikkerhetstruslene.

Vi hjelper deg gjerne med å sette opp en sårbarhetsskanner slik at du kan følge med på systemene dine, eller vi kan utføre dem for deg.

 


‒ Sparer tid på sikkerhetshjelp

Se hvordan MailRisk sørger for effektiv bevisstgjøring og oppfølging av mistenkelig e-post blant ansatte i hele virksomheten.

Les om MailRisk hos Tussa →

MailRisk på 90 sekunder

Klikk her for å se en kort video om MailRisk

Se hvordan alle ansatte kan bidra til økt sikkerhet i virksomheten!

«MailRisk gir både ansatte og virksomheter en helt ny mulighet til å oppdage og respondere på målrettede trusler i e-post.»

Outstandig Security Performance Awards

Bli kjent med MailRisk →

Ønsker du mer informasjon om sårbarhetsskanning?

Gå til bloggen →