Sikkerhet og folk – fra teori til sikker praksis

29. september 2018 | Erlend Andreas Gjære

Erlend Andreas Gjære fra Secure Practice holdt gjesteforelesning (NISlecture) for studenter og ansatte på NTNU Gjøvik, 28. september 2018. Se video av hele forelesningen her.

Forelesningen tar utgangspunkt i forskning på menneskelige faktorer for informasjonssikkerhet, og betrakter hvordan vi kan bruke tverrfaglig innsikt til å skape en sikrere hverdag for flere.

Folk flest ønsker jo å gjøre en god jobb, men de færreste tenker på sikkerhet som et mål i seg selv. I stedet kan sikkerhet oppleves som et hinder som gjør at mennesker iblant finner risikable omveier. Ved sikkerhetsbrudd er det dermed enkelt å gi brukerne skylda, særlig dersom de ikke har fulgt våre ekspertråd og regler. Men dersom ikke sikkerhetstiltak fungerer for folk, så fungerer de rett og slett ikke.

Sikker praksis kommer derimot ved samspill mellom mennesker, regler og teknologi. Derfor må vi må gjøre det enkelt for folk å gjøre det riktige, og på bakgrunn av dette var jeg bedt om å gi en live demo av hvordan tjenesten vår MailRisk kan hjelpe folk med sikker praksis i hverdagen.

Se hele forelesningen (inkludert demo) i videoen over, og kontakt oss gjerne om du trenger en foredragsholder til ditt arrangement, eller ønsker å komme i gang med MailRisk!

 


‒ Sparer tid på sikkerhetshjelp

Se hvordan MailRisk sørger for effektiv bevisstgjøring og oppfølging av mistenkelig e-post blant ansatte i hele virksomheten.

Les om MailRisk hos Tussa →

MailRisk på 90 sekunder

Klikk her for å se en kort video om MailRisk

Se hvordan alle ansatte kan bidra til økt sikkerhet i virksomheten!

«MailRisk gir både ansatte og virksomheter en helt ny mulighet til å oppdage og respondere på målrettede trusler i e-post.»

Outstandig Security Performance Awards

Bli kjent med MailRisk →

Klar for å la ansatte få bidra positivt i sikkerhetsarbeidet?

Kom i gang med MailRisk i dag!

Gå til bloggen →