Samfunnssikkerhetsministeren fikk prøve seg som hacker

4. juli 2019 | Erlend Andreas Gjære

Statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde besøkte Secure Practice i Trondheim forrige uke. Her fikk hun blant annet prøve å angripe en norsk samfunnskritisk virksomhet ved hjelp av phishing-simulatoren som vi har utviklet.

«Målet» for øvelsen var ansatte hos en av våre kunder, som fikk tilsendt phishing-epost med link til en falsk påloggingsside. Se video ved å klikke på bildet under:

– Det er ikke hver dag jeg får prøvd meg som hacker. Spennende som det var, foretrekker jeg statsrådsposten fremfor hacking, oppsummerte Tybring-Gjedde med et smil. 

Norske virksomheters evne til egenbeskyttelse mot cybertrusler var også tema for samtalen vår med statsråden, og ikke minst hvordan norske småbedrifter som Secure Practice kan være en del av det nasjonale forsvaret mot cybertrusler.

– Det er naturlig for oss å bidra til effektiv deling av trusselinformasjon gjennom produktene våre, fortalte Christian Frøystad som er medgründer og teknologiansvarlig i Secure Practice.

Vi har derfor også vært blant aktørene som kom med innspill til ny nasjonal strategi for digital sikkerhet  , som ble fremlagt av regjeringen tidligere i år. Vi har nylig også bidratt med innspill til nasjonal strategi for kunstig intelligens, som ble presentert da digitaliseringsminister Nikolai Astrup besøkte AI Village, hvor vi holder hus.

Les også:

Det er naturligvis inspirerende for oss å oppleve interesse fra de som styrer landet, og ikke minst få anledning til å dele våre synspunkter på både nasjonal sikkerhet, kunstig intelligens og gründerpolitikk.

– Små og mellomstore bedrifter, som Secure Practice, har vært viktige i arbeidet med Nasjonal strategi for digital sikkerhet. Særlig på dette feltet er samarbeidet mellom næringslivet og myndighetene essensielt, uttalte Tybring-Gjedde i samband med besøket.

Se for øvrig pressemelding fra justis- og beredskapsdepartementet  , i forkant av statsrådens reise til Trondheim. 

 


‒ Sparer tid på sikkerhetshjelp

Se hvordan MailRisk sørger for effektiv bevisstgjøring og oppfølging av mistenkelig e-post blant ansatte i hele virksomheten.

Les om MailRisk hos Tussa →

MailRisk på 90 sekunder

Klikk her for å se en kort video om MailRisk

Se hvordan alle ansatte kan bidra til økt sikkerhet i virksomheten!

«MailRisk gir både ansatte og virksomheter en helt ny mulighet til å oppdage og respondere på målrettede trusler i e-post.»

Outstandig Security Performance Awards

Bli kjent med MailRisk →

Har du også lyst til å prøve deg som hacker?

Simulatoren vår gir deg sjansen.

Gå til bloggen →